Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

01. 08. 2016. 14:43   >>  14:28 11

SMANJENJE TENZIJA

Moskva pozvala NATO na pregovore

Kremlj je pozvao NATO na razgovore u septembru, kako bi se smanjile tenzije između ta dva bloka, prenosi RT.

"Rusija je pripremila `pozitivan program` za dalji razvoj odnosa, čiji je cilj da smanji tenzije između Moskve i bloka koji predvode SAD", kazao je zamjenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

On je istakao da su vojni eksperti NATO-a pozvani u Moskvu kako bi u septembru razgovarali o vojnim i političkim okolnostima u Evropi.

"Spremni smo na konstruktivan dijalog s NATO-om uprkos razlikama i posljedicama odluke koju je taj blok donio tokom Samita u Varšavi", rekao je Antonov, misleći na to da su tokom sastanka u poljskoj prijestonici NATO članice nazvale Moskvu "izvorom nestabilnosti".

Odluke donesene na samitu su detaljno analizirali ruski eksperti, dodao je zamjenik ruskog ministra obrane. Kako je objasnio Antonov, jedno od pitanja o kome će razgovarati u septembru su vojni letovi iznad Baltičkog mora.

"Rusija razmatra opciju da izvodi vojne letove iznad Baltika samo sa uključenim identifikacionim transponderima, ali samo ako NATO uradi isto", poručio je, uz napomenu da će atašei NATO država biti pozvani da posmatraju vježbu ruske armije "Kavkaz 2016", koja je zakazana za septembar.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније