Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

tanjug.rs [ Objavio: O.Z. ]

16. 08. 2016. 23:18   >>  22:58

NJEMAČKI DRŽAVLJANIN

Uhapšen "snadbjevač oružjem" za napad u Minhenu

Njemačka policija uhapsila je danas muškarca za kojeg se sumnja da je obezbijedio pištolj i metke, koje je koristio naoružani tinejdžer tokom napada u tržnom centru u Minhenu, kada je ubijeno devet osoba, navodi se u saopštenju državnog tužioca iz Frankfurta.

Kako se precizira, policija je uhapsila naoružanog 31-godišnjeg njemačkog državljanina koji se za vrijeme policijske operacije hvalio da je obezbijedio pištolj tipa Glok 17, koji je korišćen tokom napada u Minhenu, prenosi Rojters.

Muškarac, čije ime nije otkriveno, uhapšen je u Marburgu, udaljenom oko 100 kilometara sjeverno od Frankfurta, nakon što su zvaničnici stupili u kontakt s njim preko podzemne mreže i predstavili se kao kupci automatskog oružja i još jednog pištolja tipa Glok 17 za 8.000 evra, dodaje se u saopštenju.

Tokom policijske operacije, osumnjičeni je rekao da je prodao napadaču iz Minhena pištolj tipa Glok 17 tokom sastanka u Marburgu 20. maja, a zatim i 350 metaka tokom drugog sastanka 18. jula.

Policija je počela da ga prati dok je istraživala dva druga slučaja nelegalnih transakcija oružja, koje nijesu bile povezane sa napadačem iz Minhena, navodi AP.

Napadač, 18-godišnji Njemac iranskog porijekla Ali David Sonboli ubio je 22. jula devet osoba i ranio više od 30 u tržnom centru u Minhenu nakon čega je izvršio samoubistvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније