Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R.

24. 08. 2016. 13:35 >> 13:14

UZ TURSKE TENKOVE

Sirijski pobunjenici napreduju ka Džarablusu

Sirijski pobunjenici koje podržava Ankara ušli su danas tri kilometra u sirijsku teritoriju u pravcu položaja ekstremista Islamske države u gradu Džarablusu i preuzeli kontrolu nad obližnjim selom, javila je agencija Anadolija.

"Slobodna sirijska vojska, kako zovem umjerenu opoziciju, ušla je u Siriju", izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Pozivajući se na neimenovane zvanične izvore, Anadolija je navela da su pobunjenici preuzeli kontrolu nad selom Kaklidžeh.

U akciji borci sirijske opozicije imaju podršku turske artiljerije. Agencija Frans pres je ranije javila da su desetine turskih tenkova ušle na teritoriju Sirije i da gađaju položaje džihadista.

Turske i koalicione snage na čelu sa SAD jutros su pokrenule operaciju čišćenja sirijsko-turske granice od ekstremista Islamske države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније