Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Agencije, Objavio: I. P. ]

25. 08. 2016. 08:50 >> 08:40

TRENUTAK SREĆE

Djevojčica izvučena živa iz ruševina!

Djevojčica stara 10 godina spasena je iz ruševina 17 sati nakon zemljotresa koji je razorio gradić Peskara del Tronto u Italiji.

                               

 

Djevojčica je bila okrenuta naglavačke, zatrpana gomilom razbijene cigle i teškim gredama.

"Živa je!", čuje se na video snimku povik spasilaca, koji su djevojčicu pronašli živu i odnijeli je na sigurno.

Spasilac, koji je pronašao djevojvčcu, izjavio je za AP da je "nakon 17 sati od potresa začuo glasić iz ruševina porodične kuće". 

"Čujem nešto ispod", rekao je volonter, komšija, nakon čega su se okupili vatrgasci. 

Jedan spasilac je zamolio sve prisutne da se utišaju i začuo glas devojčice koja je 17 sati bila pod odronom svoje kuće. 

Komšija je počeo da je doziva imenom "Đulija, hajde Đulija" i spasioci su izvukli živu desetogodišnju djevojčicu nakon čega se, prvi put od zemljotresa, raširila radost među mještanima. 

"Nažalost, 90 posto ljudi koje smo izvukli su mrtvi, ali nijesu svi, zato sam tu", rekao je volonter spasilac Kristijan Banćeti za AP. 

Da je to tako, svjedoči i priča o dva dječaka, uzrasta od četiri i sedam godina, koje je spasila baka, prenosi Rojters. 

Djeca su spasena brzom i mudrom reakcijom bake koja ih je ugurala ispod kreveta na prvi znak ljuljanja kuće, navodi Rojters i dodaje da je zemljotres preživjela i baka, ali da je ostala bez muža. 

Ovo su rijetki trenuci radosti u Italiji u danu u kojem je poginulo 247 ljudi. Italijanski premijer Mateo Renci najavio je da će danas biti proglašeno vanredno stanje. 

Italijanska Agencija za civilnu zaštitu saopštava da spasioci i dalje tragaju za preživjelima u ruševinama devastiranih planinskih sela. 

Područje centralne Italije, koje je već pogodio snažan zemljotres, zatresao je jutros novi udar jačine 4,7 stepeni Rihterove skale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније