Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V.

26. 08. 2016. 09:57 >> 09:42

ISTRAŽIVANJE

Njemci podržavaju zabranu burki

Velika većina Njemaca podržava bar djelimičnu zabranu prekrivanja lica velovima koje praktikuju neke muslimanke, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja.

 

Konzervativni ministri unutrašnjih poslova njemačkih regiona iz Hrišćansko-demokratske unije kancelarke Angele Merkel predložili su prošle sedmice zabranu nošenja burki i drugih velova kojima se prikriva lice u javnim školama, na sudovima, u vožnji i nekim drugim situacijama.

Ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je da nije za potpunu zabranu nošenja vela, navodeći da bi takav predlog naišao na ustavne prepreke.

Istraživanje u kojem je u utorak i srijedu telefonskim putem ispitano 1.008 osoba pokazalo je da 51 odsto Nemaca podržava potpunu zabranu, a 30 odsto je za djelimičnu zabranu nošenja vela.

Protiv bilo kakve zabrane je 15 odsto ispitanika, rezultati su ankete koje je za televiziju ARD spovela agencija Infratest dimap.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније