Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

26. 08. 2016. 11:45 >> 11:42

AUTOMOBIL-BOMBA

Turska: U eksploziji poginulo 11 policajaca

Najmanje 11 policajaca je poginulo, a još 78 osoba je ranjeno u napadu na policijski kontrolni punkt na jugoistoku Turske, koji su najvjerovatnije izveli kurdski militanti, prenela je danas turska državna agencija Anadolija.

                              

Televizijska stanica NTV navodi da su kola hitne pomoći na mjestu eksplozije, odakle se izdiže ogroman oblak dima. 

Vlada u Ankari je optužila PKK za seriju napada izvedenih ovog mjeseca na jugoistoku zemlje. Ta grupa je preuzela odgovornost za najmanje jedan napad, i to na policijsku stanicu, naveo je Rojters.

Premijer Turske, Binali Jildirim, izjavio je danas u Istanbulu da je "jutros oko sedam sati na policijski kontrolni punkt u Džizreu, izveden samoubilački napad vozilom na kojem se nalazio eksploziv. "Imamo poginulih i ranjenih. Ovo je nesumnjivo jedan od izdajničkih napada podle separatističke organizacije PKK", kazao je Jildrim, prenosi Anadolija.

Turski vicepremijer Numan Kurtulmuš je izjavio da takozvana Islamska država Iraka i Levanta (IDIL), kurdski pobunjenici i kurdski borci iz Sirije koriste prošlomjesečni neuspjeli vojni puč i napadaju Tursku.

Kurtulmuš je na Tviteru poručio da je Turska odlučna da zaštiti svoje granice i bezbjednost, presnoi RSE.

Nešto ranije, turski ministar zdravlja Redžep Akdah je rekao da je u napadu povrijeđeno više od 70 osoba. On je dodao da je broj poginulih zasad nejasan, ne iznoseći broj.

Džizre se nalazi u provinciji Širnak, koja se graniči sa Sirijom i Irakom. U toj oblasti većinom žive Kurdi, napomenula je britanska agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније