Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

26. 08. 2016. 11:17   >>  10:58

RENCI SAOPŠTIO

Za obnovu od zemljotresa 50 miliona eura

Premijer Italije Mateo Renci izjavio je da će biti izdvojeno 50 miliona eura za obnovu područja pogođenih zemljotresom, u kojima je proglašeno vanredno stanje.

Više od 5.000 spasilaca i dalje pretražuju ruševine nadajući da će naći preživjele poslije zemljotresa u kojem je stradalo 267 ljudi. Njihove napore u velikoj mjeri otežava stotine potresa koji se i dalje osjećaju u centralnom dijelu zemlje, prenosi Bi-Bi-Si.

Iz ruševina je do sada spaseno 215 ljudi.

Renci je pored direktne pomoći za obnovu najavio i da će stanovnici pogodjenih područja biti oslobodjeni poreza i najavio novu inicijativu "Italijanski domovi" u odgovoru na kritike zbog nekvalitetne gradnje kuća.

Italijanski premijer je dodao da je ipak "apsurdno" misliti da Italija može da napravi zgrade potpuno otporne na zemljotres.

U italijanskim medijima iznijete su kritike zbog građevinskih standarda u visoko rizičnim područjima.

Neke od srušenih zgrada nedavno su obnovljene, a istorijski gradovi ne moraju da se usklađuju s građevinskim propisima za zaštitu od zemljotresa, koji se često ne primjenjuju ni pri gradnji novih zgrada.

Najnoviji zemljotres, magnitude 4,8 pogodio je jutros cenralni dio zemlje, s više potresa koji su se osjetili prije i poslije, izazivajući novu štetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније