Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

26. 08. 2016. 17:40   >>  17:19

SASTANAK U ŽENEVI

Lavrov: Odlični razgovori s Kerijem

Šefovi diplomatija Rusije i SAD počeli su danas sastanak na kojem će pokušati da postignu dogovor o vojnoj i humanitarnoj saradnji u rješavanju sirijske krize, a po riječima Sergeja Lavrova razgovori teku "odlično".

Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura, koji se pridružio razgovorima danas popodne, izjavio je agenciji AP poslije pauze da "još rade".

Ni Vašington ni Moskva nijesu nagovijestili da su blizu postizanja sporazuma, mada izgleda da je napredak postignut po jednom pitanju, o gradu Alepu koji je pod opsadom i gdje su UN tražil dvodnevni prekid vatre da bi bila dostavljena humanitarna pomoć, navodi AP.

Za sada nije poznato da li će se Keri i Lavrov obratiti novinarima poslije sastanka.

Šefovi diplomatija zemalja koje podržavaju različite strane u sirijskom ratu pokušaće da se dogovore o saradnji u borbi protiv Islamske države, a razgovaraće i o ukrajinskoj krizi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније