Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objava: I.P. ]

27. 08. 2016. 08:44   >>  08:24

281 ŽRTVA

Dan žalosti u Italiji

U Italiji je danas Dan žalosti zbog pogibije 281 osobe u katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio centralni dio zemlje, a biće organizovana i državna sahrana pojedinih žrtava.


Zastave na svim državnim institucijama spuštene su na pola koplja, a komemoracija žrtvama iz gradova Arkvate i Peskara del Tronta biće održana u fiskulturnoj sali škole u Askoli Pičenu, gdje će prisustvovati i predsjednik Italije Serdjo Matarela i premijer Mateo Renci.

Prema posljednjem izvještaju službi za civilnu zaštitu, u zemljotresu je poginula 281 osoba, od kojih je 221 iz Amatričea, a 388 ljudi je povrijeđeno. Spasilačke ekipe od četvrtka nijesu pronašle nijedno tijelo.

Potraga za preživjelima i dalje traje, posebno u Amatričeu, gdje je angažovan veliki broj vatrogasaca i spasilaca sa psima tragačima. Akciju spasavanja otežavaju novi potresi, kojih je od srijede bilo više od 1.000, a u petak ujutro dogodio se potres magnitude 4,8.

Italijanska vlada proglasila je u četvrtak vanredno stanje u regionima najteže pogođenim zemljotresima i izdvojila prvih 50 miliona eura za pomoć ugroženima i obnovu.

Italiju je 2009. godine pogodio zemljotres u kojem je u gradu Lakvili poginulo više od 300 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније