Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 02. 2013. 08:10 >> 08:31

CIVILNE ŽRTVE

U američkim napadima poginulo stotine djece

Agencija Ujedinjenih nacija (UN) za prava djece upozorila Sjedinjene američke države (SAD) i zbog pritvaranja i mučenja avganistanske djece u zatvorima.

Agencija UN-a saopštila je da je u vazdušnim napadima američkih snaga u Avganistanu u posljednje četiri godine poginulo na stotine djece.

Ta agencija, sa sjedištem u Ženevi, poručila je SAD da je "uznemirena zbog izvještaja o smrti djece u napadima američkih snaga.

Te žrtve su nastale, kako se navodi, "prevashodno zbog nepreduzimanja mjera predostrožnosti i neselektivne upotrebe sile".

Pentagon je saopštio da nema običaj da komentariše izvještaje UN-a.

Agencija je takođe kritikovala Bijelu kuću zbog toga što je ukinula sankcije vezane za prodaju oružja u zemljama u kojima se vrši zlostavljanje djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније