Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

27. 08. 2016. 09:37 >> 09:56

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK

Dječaci Islamske države pogubili Kurde

Islamska država je objavila snimak na kojem su prikazana petorica dječaka, među kojima je jedan identifikovan kao Britanac, kako sprovode egzekuciju zatvorenika u Siriji.

Djeca su uzrasta od 10 do 13 godina, a dječak koji se predstavlja kao Abu Abdulah al Britani je jedini Evropljanin, prenosi BBC.

Na snimku su prikazani dječaci kako ubijaju petoricu muškaraca, kurdskih zatvorenika, koji na pucanj čekaju klečeći pred dečacima. Djeca su vrlo zastupljena u propagandi Islamske države, jer nose poruku da borci te terorističke organizacije imaju nasljednike u više generacija.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova nije željelo da komentariše slučaj dječaka iz Britanije, navodi BBC.

Jedan od dječaka koji se predstavlja kao Abu al-Bara al-Tunis obratio se Kurdima obećanjem da "borba protiv njih nije još ni počela".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније