Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

28. 08. 2016. 10:10   >>  09:53 1

ZBOG SUKOBA

Kijev sprema tužbu Rusiji pred Hagom

Ministar pravde Ukrajine Pavel Petrenko kazao je da njegova zemlja priprema parnicu protiv Rusije pred Međunarodnim sudom UN u Hagu.

Pavel Petrenko je informaciju o namjerama Ukrajine da tuži Rusiju saopštio u izjavi za televizijski kanal “112”.

Ranije je Kijev već pokrenuo četiri parnice pred Evropskim sudom za ljudska prava protiv Rusije, u kojima traži da se od ruske strane zahtijeva nadoknada za događaje na Krimu i u Donbasu, prenosi B92.

U septembru Kijev planira da pred Evropskim sudom podnese još jednu tužbu protiv Rusije, koja će se ticati zabrane parlamenta krimsko-tatarskog naroda, prenosi Sputnjik.

"Postoji još jedan odvojen slučaj koji mi zajedno s Ministarstvom vanjskih poslova pripremamo za Međunarodni sud Ujedinjenih nacija. Neću da govorim detalje, uskoro ćete saznati za njega", rekao je ukrajinski ministar.

Petrenko je podsjetio da je Ukrajina ranije podnijela dvije tužbe pred Međunarodnim krivičnim sudom koje su u vezi s događajima na „Evromajdanu“ i događajima u Donbasu i na Krimu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније