Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug; Objavio: I. P. ]

28. 08. 2016. 20:56 >> 20:40
1

OVE GODINE

Njemačka očekuje 300.000 migranata

Njemačka očekuje u toku ove godine ulazak 300.000 migranata, izjavio je načelnik Saveznog zavoda za migraciju i izbjeglice, Frank Jirgen Vajze.

 

"Kancelarija će sa teškoćom riješiti pitanja novih migranata, ali sam uvjeren da broj neće premašiti predviđenu cifru", rekao je Vajze.

Više od milion migranata sa Bliskog istoka, Avganistana i Afrike ušli su u Njemačku prošle godine.

Njemačko ministarstvo unutrašnjih poslova kaže da je više od 390.000 ljudi podnijelo zahtjev za azil u prvih šest mjeseci ove godine, ali nije poznato koliko njih je stiglo u zemlju u toku prethodne godine, piše BBC.

Vajze navodi da će Njemačka pokušati da "obezbijedi mjesta za sve migrante na tržištu rada, ali da integracija migranata u njemačko društvo zahtijeva mnogo više vremena i para".

Ankete su i ovog mjeseca pokazale da više od polovine Njemaca smatra politiku kancelarke Angele Merkel "otvotrenih vrata" pogrešnom.

Takođe, porasla je podrška grupama koje se protive boravku migranata u njihovoj zemlji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније