Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta; objavio: I. P. ]

28. 08. 2016. 22:51   >>  22:35

DIJELI PATNJU

Papa želi da utješi preživjele

Papa Fanja izrazio je danas želju da obiđe što je moguće prije oblasti pogođene zemljotresom u centralnoj Italiji u kome je poginula 291 osoba, a više stotina povrijeđeno, i da utješi preživjele.


"Želim što je moguće prije da dođem da vam lično donesem utjehu vjere, nježnost oca i brata i podršku hrišćanske nade", rekao je papa u svojoj nedjeljnoj molitvi pred hiljadama vjernika okupljenih na trgu Svetog Petra u Rimu.

On je rekao da želi da ponovi da Crkva dijeli patnje i brigu tih ljudi.

"Briga koju pružaju vlasti, snage reda i civilne zaštite i volonteri pokazuje koliko je solidarnost važna za prevazilaženje tako teških iskušenja", rekao je papa.

U Italiji je juče bio dan žalosti i odata je počast za 291 osobi poginuloj u zemljotresu koji je u srijedu razorio više sela u centru zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније