Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: D.Ž.

28. 08. 2016. 22:35 >> 22:15

SKUP U GAZIJANTEPU

Erdogan: Uništiću teroriste

Predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, obećao je danas da će "uništiti teroriste" poslije napada koji su izvedeni tokom proteklih nekoliko mjeseci i ponovio tvrdnju da je dijete samoubica odgovorno za prošlonedjeljni napad na jugoistoku zemlje.

Govoreći na skupu u Gazijantepu, gdje je izveden samoubilački bombaški napad u kojem su poginule 54 osobe, Erdogan je rekao da će teroristi biti pronađeni i kažnjeni.

On je ponovio da je dijete bombaš samoubica ubilo više od 50 osoba u napadu, uključujući 34 djece.

Erdogan je prošle nedjelje rekao da je dijete uzrasta između 12 i 14 godina izvelo samoubilački napad, međutim premijer Turske Binali Jildirim je kasnije izjavio da je bombaš još nije identifikovan i da se istraga nastavlja.

Turske vlasti su za napad u Gazijantepu okrivile ekstremisičku organizaciju Islamska država, međutim nijedna teroristička grupa za sada nije preuzela odgovornost.

Predsjednik Turske je, takođe, ponovio da će parlament te zemlje donijeti odluku o uvođenju smrtne kazne poslije neuspjelog puča 15. jula.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније