Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

31. 08. 2016. 23:16 >> 22:55

SRUŠENI U ZEMLJOTRESU

Istraga o renoviranju javnih objekata u Italiji

Vatrogasci su okončali preliminarnu istragu o okolnostima rušenja osnovne škole U Amatričeu, a policija prikuplja dokumentaciju o renoviranju javnih objekata porušenih u razornom zemljotresu magnitude 6,2 koji je prošle nedjelje pogodio centralnu Italiju.

Spasioci su izvukli danas tijelo 23-godišnjeg studenta iz ruševina u Almatričeu, ali je on ubrzo preminuo u bolnici u Peskari.

U razornom zemljotresu koji je razorio mjesta Amatriče, Akumoliju i Peskara del Toro poginule su 294 osobe, a više osoba se još vodi kao nestalo, prenosi agencija ANSA.

Naknadni potres magnitude 3,8 stepeni oštetio je danas jednu zgradu u mjestu Norčija. To je samo jedan od 3.000 naknadnih potresa koji su uznemirili stanovnike centralne Italije.

Italijanski državni tužilac za borbu protiv mafije Franko Roberti upozorio je da vlasti u toj zemlji moraju da spriječe mafiju da se uključi u obnovu razrušenih gradova.

Italijanski mediji izvjestili su da škola u Amatričeu, koja se do temelja srušila u zemljotresu, nije bila sazidana u skladu sa propisima i da nije mogla da izdrži zemljotres.

Škola je rekonstruisana 2012. godine, a gradsko vijeće Almatričea je tada platilo 700.000 eura konzorcijumu graditelja za implementaciju standarda za borbu protiv zemljotresa u školskim zgradama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније