Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 05. 2013. 23:11 >> 23:11

POSLE ŠTRAJKA GLAĐU

Članica Pusi rajota u bolnici

Jedna od članica ruskog pank benda Pusi rajot Marija Aljohina odvedena je u bolnicu, sedmog dana štrajka glađu tokom služenja zatvorske kazne zbog performansa protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

 

 

Aljohina je prebačena u bolnicu u okviru zatvorskog kompleksa u gradu Bereznjiki, rekao je agenciji Asošiejted pres suprug druge članice benda.

Muzičarka je prošle srijede počela štrajk glađu zato što joj je zabranjeno da prisustvuje sjednici sudskog vijeća koje je razmatralo njen zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu. Sud je odbio njen zahtjev, prihvativši stav tužioca da se ona nije pokajala za počinjeno djelo i nije poštovala zatvorska pravila.

U pismu koje su objavili njeni advokati, a koje je datirano od ponedjeljka, Aljohina tvrdi da su zatvorski zvaničnici pokušavali da okrenu druge zatvorenike protiv nje i da su od početka zauzeli negativan stav prema članicama Pusi rajota.

Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jektarina Samucevič osuđene su 17. avgusta 2012. na po dvije godine zatvora za huliganstvo pošto su u februaru u hramu Hrista Spasitelja izvele performans protiv Putina.

Nakon što su uložile žalbu, presuda Tolokonjikovoj i Aljohinoj je potvrđena, a Jektarina Samucevič osuđena je na uslovnu kaznu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније