Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 05. 2013. 09:00 >> 17:07

SZO

Novi virus prijeti svijetu

Novi virus nalik SARS-u, koji je u svijetu zarazio više od 40, a usmrtio najmanje 23 osobe, predstavlja veliku opasnost za cijeli svijet, tvrdi generalna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije Margaret Čan.

"Sve zemlje svijeta sada se moraju ujediniti u pokušaju borbe protiv ovog opasnog virusa koji za nas trenutno predstavlja najveću brigu", kazala je Čan na jučerašnjoj konvenciji u Ženevi.

"Ne razumijemo mnogo toga o ovom novom koronavirusu što se tiče njegove potencijalne opasnosti za cijelo čovječanstvo. Moramo što prije prikupiti što više informacija o njemu kako bismo se mogli efikasno boriti protiv zaraze. Nije nam poznato gdje se u prirodi skriva ovaj virus. Nije nam poznato niti kako dolazi do zaraze kod ljudi. Sve dok ne saznamo odgovore na ova pitanja, ne možemo doći niti do odgovora kako da se borimo protiv virusa", zaključuje Čan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније