Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 05. 2013. 09:28   >>  09:28

PARIZ

Uhapšen napadač na vojnika

Francuska policija je uhapsila 22-godišnjeg muškarca osumnjičenog za napad nožem na francuskog vojnika u Parizu koji se dogodio u subotu.

"Osumnjičeni počinilac napada na vojnika u subotu uveče u poslovnom dijelu Pariza La Defansu uhapšen je jutros", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals.

U saopštenju je navedeno da je osumnjičeni uhapšenu Ivelinu, zapadno od Pariza, prenosi AFP.

Izvori bliski istrazi tvrde da je uhapšeni mladić bio sljedbenik "tradicionalističkog, pa čak i radikalnog islama posljednje tri ili četiri godine". Međutim, ti izvori su upozorili da treba biti oprezan zato što je istraga još u ranoj fazi, ističući da osumnjičeni nije bio poznat kao džihadista.

Napad na vojnika, koji je preživio, dogodio se ubrzo poslije nedavnog ubistva britanskog vojnika u Londonu, ali u istrazi još nije ustanovljeno da li postoji veza između dva zločina. 

Vals je u ponedeljak izjavio da policija ima "ozbiljne tragove" o identitetu napadača koji je nožem ranio francuskog vojnika Sedrika Korđea u vrat dok je patrolirao ulicama sa još dvojicom kolega. 

Napadač, koga je policija opisala kao visokog 1,9 metara sa bradom, prišao je 23-godišnjem vojniku, ubo ga nožen i nestao u gužvi. 

Izvori bliski istrazi su rekli da je bezbjednosna kamera snimila osumnjičenog kako se moli nekoliko minuta prije napada i da je u blizini mjesta napada pronađena plastična kesa sa flašom, nožem i smećem. 

Korđe je u ponedeljak izašao iz vojne bolnice i vratio se u svoju jedinicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније