Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.M.Lj. [ Tanjug ]

09. 09. 2016. 10:51 >> 10:31
4

NE ZANIMA IH STAV KIJEVA

"Krim je teritorija Rusije"

Rusija neće uzeti u obzir stav Ukrajine o izborima na Krimu, poluostrvo je dio Rusije, rekao je sinoć novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 

“U datom slučaju ova odluka neće igrati nikakvu ulogu i Moskva je neće razmatrati, jer je Krim teritorija Rusije, i ovu odluku ne možemo da priznamo niti da uzmemo u obzir”, rekao je Peskov.

Izbori za Državnu dumu biće održani 18. septembra po mješovitom sistemu: polovina poslanika biće izabrana u izbornim jedinicama, a druga polovina po partijskim spiskovima, prenosi Sputnjik.

Na Krimu su formirana tri izborna okruga, a u Sevastopolju jedan. Na Krimu ukupno biračko pravo u tri okruga ima oko 1,5 miliona birača, a još oko 300 hiljada ima birački okrug u Sevastopolju.

Istovremeno, vlasti Ukrajine saopštile su da je održavanje izbora na Krimu nelegalno i upozorile na krivičnu odgovornost njihovih organizatora.

Poslanici Rade pozvali su strane kolege da ni pod kakvim okolnostima ne priznaju rezultate izbora na Krimu i objave zvanične izjave o nelegitimnosti priznavanja rezultata izbora za Dumu u Ruskoj Federaciji.

Ukrajinski parlamentarci takođe traže od međunarodnih organizacija da ulože napore u cilju da se ne dozvoli uključivanje u sastav ruskih parlamentarnih delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i OEBS-a onih poslanika koji budu izabrani na izborima na teritoriji Krima.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније