Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila R.B.

13. 09. 2016. 23:18   >>  23:08 1

LAJČAK PORUČUJE

Evropa zaslužuje pravu dijagnozu

Ove nedjelje sve oči usmjerene su u Bratislavu, gdje će se čelnici 27 zemalja-članica EU sastati kako bi razgovarali o tome što učiniti s evropskim projektom, navodi ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak u autorskom članku uoči Samita EU koji će se održati 16. septembra u Bratislavi.

U autorskom članku koji je prenela ambasada Slovačke u BiH, Lajčak je naveo da se "Evropska unija suočava se s brojnim krizama".

"Efektivan odgovor na njih ne leži u podlijeganju pesimizmu, tolerisanju ili čak povećanju fragmentacije i prihvatanju defetizma. Niti se može naći u negiranju problema i odlaganju rješenja. Evropa zaslužuje pravu dijagnozu", smatra Lajčak, prenijela je Fena.

Istovremeno, očekuje i uvjeren je "da će predstojeći neformalni samit u Bratislavi započeti proces identifikacije onoga što je pošlo po zlu u EU i definisanja onog kakvu EU želimo da imamo i gradimo nakon što Ujedinjeno Kraljevstvo napusti Uniju".

"Takođe će baciti svjetlo na putu naprijed i istaknuti pravac kojim želimo da idemo. Stvari koje želimo da poboljšamo. Reforme koje želimo da sprovedemo. Nadam se da će samit započeti proces novog oživljavanja Evrope - inače ćemo se morati boriti za opstanak EU", ističe Lajčak, navodeći da kao promoter pozitivne evropske agende, slovačko Predsjedništvo EU želi da u fokusu samita budu prije svega pitanja i projekti koji građane EU ujedinjuju, a ne razdvajaju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније