Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 05. 2013. 19:03 >> 19:03

MANJINSKA VLADA

Orešarski bugarski premijer

Parlament Bugarske izabrao je danas ekonomistu i kandidata socijalista Plamena Orešarskog za premijera. Orešarski je bio ministar finansija od 2005. do 2009. godine u socijalističkoj vladi premijera Sergeja Staniševa.

Tako  se izašlo iz političkog ćorsokaka nastalog poslije nedavno održanih izbora.

Pošto je konzervativni premijer Bojko Borisov 20. februara podnio ostavku, 12. maja su u Bugarskoj održani prijevremeni parlamentarni izbori. Na njima je GERB osvojio najviše glasova, ali nije imao apsolutnu većinu.

Ta stranka potom nije uspjela da formira vladu, pošto su tri parlamentarne partije odbile da se sa njom formiraju koaliciju.

Novu manjinsku vladu koju podržavaju Socijalisti i njihovi saveznici iz stranke etničkih Turaka, MRF.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније