Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 05. 2013. 09:15 >> 09:15

URAGAN U MEKSIKU

"Barbara" usmrtila dvoje ljudi

Uragan Barbara stigao je na najjužniju obalu Meksika u Tihom okeanu, javile su agencije. Barbara je usmrtila najmanje dvije osobe, među kojima je i 61-godišnji američki surfer koji se utopio.

Jako nevrijeme je pogodilo juče meksičku državu Chijapas koju čini ruralna oblast sa arehološkim nalazištima. Iz ugroženih područja je evakuisano na stotine ljudi.

Urgan je kasnije, međutm, oslabio i prešao u tropsku oluju sa maksimalnom brzinom vjetra od 96 kilometara na sat.

Surfer koji je stradao prethodno je ignorisao zabranu korišćenja plaže u gradu Salina Krus u susjednoj državi Oaksaka, izjavio je direktor civilne zaštite u toj državi Manuel Masa.

Druga žrtva je 27-godišnji muškarac, koga je odnijela nabujala rijeka u gradu Pinotepa Nasional u Oaksaki, rekao je gradonačelnik Karlos Sarabija.

U državi Gerero obilna kiša je poplavila neke ulice u čuvenom ljetovalištu Akapulko, a voda, čija je visina dostigla 52 santimetra, odnijela je najmanje tri automobila. Vlasti Oaksake su apelovale na ljude da ostanu kod kuća, a luke u Salina Krusu, Uatulku, Puerto Anhelu i Puerto Eskondidu su zatvorene. Oko 200 porodica je evakuisano, rekli su zvaničnici.

Prema prognozama, Barbara bi trebalo da donese 25 santimetara kiše na istoku Oaksake i zapadu Chijapasa, a u nekim oblastima jugoistočne Oaksake moglo bi pasti do 50 santimetara kiše.

"Ove kiše bi mogle pokrenuti poplave i klizišta opasne po život", upozorio je Američki centar za uragane.

U martu prošle godine Oaksaku je pogodio uragan Karlota u kome su stradale dvije djevojčice, a oštećeno je 25.000 kuća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније