Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 09. 2016. 20:33 >> 20:13
1

PREKO INTERNETA

Optuženo 145 Palestinaca za podsticanje pobune

Izraelska vojska saopštila je danas da je od početka godine 145 Palestinaca optuženo zbog podsticanja na pobunu putem društvenih mreža.

 

Saopštenje je uslijedilo u jeku izraelske kampanje suzbijanja pobune preko interneta, koja je, kako se navodi, dovela do niza palestinskih napada na Izraelce, dok Palestinci tvrde da su napadi posljedica 50-godišnje izraelske okupacije.

Dvojica izraelskih ministara sastala su se ranije tokom septembra sa predstavnicima društvene mreže Fejsbuk kako bi razmotrili način na koji će se ograničiti mogućnost pozivanja na nasilje putem te mreže.

Vlasti Izraela ocijenile su da bi Fejsbuk trebalo da unaprijedi kontrolu i nadzor sadržaja i pokrenule pitanje odgovornosti kompanije za sadržaje postavljene na mrežu.

U Izraelu je takođe podnijet prijedlog zakona kojim bi se uprave društvenih mreža prinudile da uklone sadržaje koje vlada smatra pozivom na pobunu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније