Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 09. 2016. 12:27 >> 12:06

VEČERAS

Tramp i Klintonova u prvom televizijskom duelu

Vodeći predsjednički kandidati u SAD, Hilari Klinton i Donald Tramp, večeras će se prvi put suočiti u televizijskom duelu koji bi mogao značajno da promijeni podršku među glasačima koja je sada gotovo izjednačena.

 

 

 

Kandidatkinja demokrata u prosjeku ima prednost od 2,8 odsto u anketama nad republikancem, mada je prije mjesec dana ona bila preko osam odsto.

Debata u organizaciji televizije En-Bi-Si (NBC) daće priliku kandidatima da prvi put direktno suoče argumente, ali i da poboljšaju svoj imidž među biračima, pošto njih oboje većina birača ocjenjuje negativno - Klinton se suočava s pitanjima koliko joj se može vjerovati, dok se Tramp muči da ubijedi glasače da ima kvalitete za Bijelu kuću, navodi agencija Asošijetid pres.

Interesovanje za debatu je ogromno i očekuje se da 90-minutno suočavanje prati rekordan broj ljudi u SAD, na svim nacionalnim televizijama, ali i Jutjubu i Tviteru.

Tramp je često dominirao u debatama u okviru republikanskih izbora za kandidata za predsjednika SAD, ali je povremeno padao u sjenku, posebno tokom više tehničkih pitanja i pogotovo kada je broj učesnika debate smanjen na dva ili tri.Klinton s druge strane ima više iskustva u debatama jedan na jedan, ali će joj večerašnja rasprava biti prva predsjednička debata.Prema sajtu rilklirpolitiks (realclearpolitics), koji akumulira istraživanja, Klinton u anketama u prosjeku ima prednost od 2,8 odsto nad Trampom.

Vašington post (Washington Post) juče je opisao nadmetanje Klitnon i Trampa kao "mrtvu trku" pošto je objavio rezultate ankete prema kojima Klinton ima prednost od dva odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније