Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 09. 2016. 14:14 >> 13:53

NAKON ANTITURSKE KAMPANJE

Boris Džonson u zvaničnoj posjeti Turskoj

Šef britanske diplomatije Boris Džonson boravi u posjeti Turskoj, nekoliko mjeseci pošto je u okviru kampanje za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU) izrazio svoje neslaganje sa ulaskom Turske u EU.

 

 

 

Džonson će se sastati u Ankari sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Binalijem Jildirimom, a trebalo bi da obiđe i Parlament oštećen u vazdušnim napadima tokom pokušaja puča 15. jula, saopštilo je tursko ministarstvo spoljnih poslova.

Sastanak Džonsona i šefa turske diplomatije Mevluta Čavušoglua planiran je za sjutra.Džonson će se tokom boravka u Turskoj sastati i sa predstavnicima sirijske opozicije, rekao je portparol britanske ambasade u Ankari.

Britanski ministar boravi u Turskoj tri mjeseca pošto su Britanci na referendumu 23. juna odlučili da izađu iz EU.Problem imigracije bio je jedna od centralnih tema kampanje zagovornika izlaska Britanije iz Unije, a jedan od argumenata bio je ispisan na predizbornim plakatima: "U toku je pristupanje Turske (i njenih 76 miliona stanovnika) Uniji".Boris Džonson, čiji je pradeda bio političar i novinar adigejsko-turskog porekla, u maju je pobijedio na konkursu za najuvredljivije stihove o predsjedniku Turske Erdoganu.

Po imenovanju bivšeg gradonačelnika Londona za šefa diplomatije, turski zvaničnici su izjavili da Džonsonvi stavovi neće uticati na odnose dvije zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније