Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RSE [ Objavila R.B. ]

26. 09. 2016. 23:02 >> 22:42

REFERENDUM

Azerbejdžan: Rezultati do 21.oktobra

U Azerbejdžanu je održan kontroverzni referendum o predloženim izmjenama ustava kojim se, između ostalog, šire ovlašćenja predsjednika Ilhama Alijeva i produžava predsjednički mandat sa pet na sedam godina.

Centralna izborna komisija saopštila je da je izašlo 63 odsto biračkog tijela iako je za validnost dovoljno samo 25 odsto.

Bilo je 29 referendumskih pitanja, a birači nijesu morali da prihvate cijeli paket, već su mogli da prihvate samo pojedine amandmane.

Rezultati referenduma trebalo bi da budu objavljeni do 21.oktobra.

Ukoliko bude prihvaćeno produženje mandata predsjednika, Alijev neće morati da ide na izbore 2018, nego tek dvije godine kasnije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније