Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic.rs,I.Š. ]

27. 09. 2016. 08:43 >> 08:22
4

PRVA TV DEBATA

Razmjena uvreda Klintonove i Trampa

Tokom prve predsjedničke debate Hilari Klinton i Donalda Trampa, kandidatkinja za predsjednicu SAD uspjela je da sačuva pribranost i istovremeno natjera svog protivnika da se brani.

 

 

 

 

 

Tramp je ljutitio negirao optužbe za rasizam, seksizam i izbjegavanje plaćanja poreza koje mu je Klintovoa upućivala tokom 90-minutnog programa uživo.

Tramp nije propustio da Klintonovoj zamjeri na njenim trgovisnkim i političkim poslovima, oko kojih je nedavno izbio skandal i obezbijedio republikanskom kandidatu nemalu prednost.

- Klinotonova je prava političarka - puno riječi, a nigde akcije - rekao je on.

Njegova rivalka je iskoristila momenat i dogovorila mu da "riječi znače kada se kandidujete za predsjednika, a naročito znače kada ste predsjednik".

- Mislim da mi Tramp zamjera što sam se pripremila za ovu debatu. I zante šta sam još uradila? Pripremila sam se da budem predsjednik - dodala ja Klintonova.

Ona ga je optužila za rasizam, zato što je preispitivao državljanstvo Baraka Obame, za seksizam jer je jednom prilikom nazvao žene svinjama, a takmičarku za mis ljepote "domaćicom" jer je Hispano porijekla.

Zauzvrat, Tram je napao Klintonovu da nije podobna za predsjedništvo.

- Nemaš ni izgled, ni izdržljivost. Ja sam bio svuda, ti si odlučila da ostaneš kod kuće - rekao je on.

 

 

 

Pred televizijskim auditorijumom za koji se pred početak debate procjenjivalo da bi mogao da broji i 100 miliona gledalaca, Klintonova je magnata koji je postao rijaliti zvijezda predstavila kao nekoga ko nema veze sa tim šta priča i spreman je da kaže i "lude stvari" kako bi bio izabran.

- Kada Donald Tramp provede 11 sati svjedočeći u Kongresnom komitetu, nek mi priča o izdržljivosti - odgovorila je Klintonova.

Tramp je tokom debate sve češće gubio koncentraciju i strpljenje, a nakon završetka programa šefovi njegove kampanje za to su optužili voditelja Lestera Holta, koji je, kako su rekli, češće prekidao Trampa i psotavljao mu teža pitanja.

Klinotova je, s druge strane, slavila.

- Došao je nepripremljen. Vidjećemo kako će glasači sada prosuditi, ali mislim da je opšte mišljenje da je Sekretarka Klinotn jedina sposobna da bude predsjednik i da je upravo debata pokazala koliko Tramp nije za tu poziciju - rekli su šefovi njene kampanje.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније