Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 09. 2016. 08:34 >> 08:13
1

KLINTONOVA-TRAMP

SAD:Debata obara rekord star 36 godina

Prvo ovogodišnje televizijsko sučeljavanje kandidata za predsjednika SAD, Hilari Klinton i Donalda Trampa, mogla bi biti najgledanija debata u istoriji.

 

 

 

Kompanija Nilsen još nije iznijela konačne podatke gledanosti sinoćne debate, ali preliminarne procjene 11 televizijskih mreža koje su je prenosile govore da bi ukupan broj gledalaca mogao da bude 81,4 miliona, čime bi bio oboren rekord star 36 godina.

Dosadašnji rekord drži sučeljavanje demokrate Džimija Kartera i republikanca Ronalda Regana 1980. godine kada je debatu gledalo 80,6 miliona ljudi.Poslije debate Kartera i Regana nijedna nije imala preko 70 miliona gledalaca.

Klinton ima i razloga da se hvali kod kuće - debatu njenog supruga Bila Klintona 1996. godine pratilo je više nego duplo manje ljudi - 36,3 miliona.

Debati Klinton i Trampa jedino po broju gledalaca u SAD mogu da pariraju prenosi finala amerilčkog fudbala. Najveći broj gledalaca u istoriji televizije u SAD je imao super bol 2015. kada su igrali Nju Ingland i Sijetl.

Najviše gledalaca privukla je televizije En-Bi-Si (NBC) koja je i organizovala debatu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније