Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

29. 09. 2016. 10:31   >>  10:10

PREDSJEDNIČKA DEBATA

Većina Amerikanaca misli da je Hilari bila bolja

Ankete sprovedene nakon prve debate između kandidata na američkim predsjedničkim izborima Hilari Klinton i Donalda Trampa pokazale su da većina Amerikanaca misli da je Klinton pobijedila u debati održanoj u ponedjeljak naveče.

 

 

 

Online anketa u kojoj je učestvovalo više od dvije hiljade ljudi pokazala je da 56 posto odraslih Amerikanaca misli da je Klinton bila bolja od Trampa u prvoj od tri televizijske debate, dok ih 26 posto misli da je bolji bio Trump.

Od onih koji Klinton smatraju pobjednicom, 85 posto su demokrati, a 22 posto republikanci.Američke predsjedničke debate smatraju se ključnim testom za stajališta i politiku kandidata. Debatu održanu u ponedjeljak gledalo je rekordnih 84 miliona gledalaca, a smatra se rijetkom prilikom da dvoje kandidata privuku milione neodlučnih glasača.

Oko 31 posto potencijalnih glasača reklo je da su se izgledi Hilari Klinton da pobijedi na izborim povećali, dok je isto za Trumpa reklo 16 posto anketiranih.No, čini se da nastup Hilari Klinton nije previše uticao na podršku koju ima među potencijalnim glasačima. Anketa je pokazala da ih 42 posto podupire Klinton, a 38 posto Trumpa.

Tokom proteklih sedmica prednost predsjedničke kandidatkinje bila je između 4 i 6 posto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније