Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Blic/Tanjug ]

30. 09. 2016. 21:00 >> 20:40

NA SAHRANI PERESA

Istorijsko rukovanje Abasa i Netanijahua

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu i palestinski predsjednik Mahmud Abas, šest godina poslije posljednjeg zvaničnog susreta, rukovali su se danas i na kratko popričali prije početka sahrane Šimona Peresa u Jerusalimu.

To je jedan od rijetkih javnih susreta dvojice lidera, navela je agencija AFP, podsjetivši da su se poslejdnji put rukovali na sastanku u Parizu posvećenom klimatskim promjenama u novembru prošle godine.

"Drago mi je što vas vidim. Prošlo je dosta vremena", rekao je Abas kako se vidi na video snimku koji je objavio portparol Netanijahua.

Netanijahu i njegova supruga su se zahvalili Abasu što je došao.

Abas i Netanijahu su 2010. godine imali poslednji zvanični sastanak, iako postoje nepotvrđene informacije da su se od tada tajno sastajali.

Kako ocjenjuju svjetski mediji, nedavno preminuli bivši predsjednik Izraela je nastavio i “sa onog svijeta“ da radi na miru između Palestine i Izraela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније