Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

09. 10. 2016. 19:14 >> 18:53

SASTAJU SE PUTIN I ERDOGAN

Završni dogovori o gasovodu Turski tok

Završni dogovori o izgradnji gasovoda za ruski prirodni gas preko Turske trebalo bi da budu okončani u ponedjeljak, kada se u Istanbulu sastanu predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdoganom, rekao je danas ruski ministar energetike Aleksander Novak.

U intervjuu agenciji Anadolija uoči Svjetskog kongresa energetike u Istanbulu, Novak je rekao da je formulacija međuvladinog sporazuma o izgradnji gasovoda Turski tok u velikoj mjeri dogovorena, prenosi Beta.

Projektom koji je Putin najavio decembra 2014. tokom posjete Turskoj, predviđeno je da se gasovodom po dnu Crnog mora gas doprema do zapadne pokrajine Turske, Trakije.

Jedan cjevovod kapaciteta od 15,75 milijardi kubika snabdijevaće tursko tržište, dok će drugi cjevovod dopremati gas u Evropu, navodi agencija Anadolija.

"Turski tok je veoma značajan projekat koji će Turskoj omogućiti direktnu isporuku gasa, izbjegavajući tranzitne zemlje, a daće i dodatne količine prirodnog gasa, za dalji ekonomski razvoj Turske", rekao je Novak.

Kompanija Gasprom (Gazprom) je saopštila u septembru da bi izgradnja gasovoda mogla da počne krajem 2017. godine ako međuvladin sporazum bude potpisan u oktobru, s ciljem da se izgradnja završi do 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније