Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 10. 2016. 11:37 >> 11:15

HUMANITARNO VEČE

Tramp i Klinton sinoć razmijenili šale

Kadidati za predsjednika SAD Donald Tramp i Hilari Klinton imali su još jednu priliku da razmjene oštre komentare, ali i šale na račun svog rivala, na humanitarnoj večeri u Njujorku, posljednjem zajedničkom nastupu pred izbore 8. novembra.

Na večeri u četvrtak, dan poslije žestoke televizijske debate, između Klintonove i Trampa bilo je samo jedno mjesto, na kojem je sjedio kardinal Timoti Dolan.

Godišnja Alfred E. Smit humanitarna večera u Njujorku održava se svake četiri godine za predsjedničke kandidate, a tradicija je da kandidati ustanu i prave šale na račun svog protivnika.

Kada su sjeli na svoja mjesta nijesu se rukovali, kao ni na posljednjoj debati, ali je Tramp potapšao svoju protivnicu po ramenu kada je ustao da održi govor, prenosi Bi-Bi-Si.

Na početku se našalio da su gosti na večeri, kojih je bilo oko 1.500, najveća publika demokratske kandidatkinje, kao i da će za nju biti neobično da bude s toliko korporativnih lidera a da ne bude plaćena.

Kada je, međutim, rekao da je toliko korumpirana da je izbačena iz Votergejt komisije Tramp je dobio zvižduke.

Hilari Klinton se smijala dok se Tramp šalio o njenim dobro plaćenim govorima i istrazi njenih privatnih mejlova, ali ne i kada je rekao da mrzi katolike, kada su i gosti negodovali.

Publiku je nasmijao kada se našalio na račun svoje supruge Melanije i opužbi da je kopirala govor prve dame Mišel Obame, prenosi AP.

"Misle da je (Mišel) apsolutno fantastična. Moja supruga Melanija održi isti govor, i ljudi je napadnu", našalio se Tramp.

Kada je došao na nju red da se obrati gostima, Hilari Klinton je rekla da će SAD ili imati prvu ženu za predsjednika ili prvog predsjednika koji je započeo rat preko tvitera sa Šer.

"Poslije slušanja tvog govora, sada ću uživati da slušam Majka Pensa kako negira da si ga ikada dao", rekla je Klinton, misleći na kandidata republikanaca za potpredsjednika.

Demokratska kadnidatkinja šalila se i da Kip slobode za većinu Amerikanaca predstavlja simbol nade za imigrante, ali kada je Tramp pogleda, on vidi "četvorku, možda peticu ako se otarasi baklje i ploče i promeni frizuru", aludirajući na Trampovo učešće izborima za mis.

Dva protivkandidata na predsjedničkim izborima su se na kraju gala događaja ipak rukovali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније