Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

21. 10. 2016. 14:46 >> 14:25

SERGEJ LAVROV

Lavrov: Ekstremisti odbijaju da napuste Alep

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da je Moskva spremna da produži prekid vatre ako ga pobunjenici budu poštovali, ali i da je zabrinuta zbog odbijanja pripadnika grupe Džabat al-Nusra da napuste Alep humanitarnim koridorom koji su otvorile sirijske i ruske snage.

 

 

 

 

"Veoma smo uznemireni zbog toga što, uprkos gestovima dobre volje Moskve i Damaska u cilju normalizacije situacije u Alepu, vidimo da ekstremisti Džabat al-Nusre odbijaju da napuste grad", izjavio je Lavrov, dodajući i da se s tom grupom solidarišu i pripadnici grupe Ahrar al-Šam, koju partneri Rusije, kako je rekao, smatraju umjerenim.

Lavrov je rekao da saopštenja Vašingtona da Džabat al-Nusra nije meta međunarodne koalicije ne predstavlja "otkrovenje" za Moskvu, prenio je TASS."Međunarodna koalicija se bori protiv Islamske države na dosta uzdržan način.

Ali što se tiče Al-Nusre, ne vidimo pokušaje da se suzbije ta teroristička organizacija", rekao je ruski ministar.

Džabat al-Nusra je ogranak Al Kaide, koji je u Rusijizabranjen.

Lavrov je rekao da je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s predsjednikom Francuske Fransoa Olandom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu kazao da je Moskva spremna da produži primirje u Alepu dok god Džabat al-Nusra i njeni saveznički pobunjenici "ne prave provokacije i ne krše prekid vatre u pokušaju da spriječe civile da pobjegnu iz istočnog Alepa".

"Taj stav smo potvrdili i u našim kontaktima sa SAD", rekao je šef ruske diplomatije.

Novi prekid vatre u Alepu stupio je na snagu u petak, kako bi civili i ranjenici mogli da budu evakuisani iz istočnih djelova grada koji su pod opsadom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније