Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: D.Ž.

22. 10. 2016. 12:07   >>  11:45

KINA

Zbog tajfuna evakuisano 80.000 osoba

Blizu 80.000 građana evakuisano je iz južnog dijela Kine, nakon što je regiju pogodio snažan tajfun koji je oštetio riječne nasipe i napravio štetu na branama.

Državni kineski mediji u subotu su izvijestili da je dan ranije zbog tajfuna Haima otkazano 570 letova iz Szenhzena, grada u provinciji Guangdong.

Iz pokrajinskog Ureda za ublažavanje katastrofa u gradu Shanveiju, kažu da je Haima izazvao napuknuća na 59 nasipa, pričinio štetu na 21 brani, te da je 179 objekata ostalo pod vodom. Dodaje se da je opasnost od poplava i klizišta, posebno u planinskim područjima "veoma visoka", jer je tlo i dalje izuzetno vlažno kao posljedica prethodnih tajfuna. Upozoreno je i da je voda na mnogim branama dostigla "opasan nivo".

U gradu Huizhou 21 osoba bila je zarobljena u poplavljenoj fabrici obuće, ali su spašeni.

Očekuje se da će se jaki pljuskovi nastaviti tokom vikenda u nekoliko gradova.

Prošlog mjeseca tajfun Meranti iza sebe je ostavio 30 mrtvih i 15 nestalih u Kini i na Tajvanu. Nešto kasnije u naletu tajfuna Megi život je izgubilo 20 ljudi, dok ih se 17 vode kao nestali.

(Anadolija)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније