Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

22. 10. 2016. 11:16 >> 10:54
3

ISTRAŽITELJ UN

Tramp širi laži o povezanosti izbjeglica i ID

Specijalni istražitelj UN za borbu protiv terorizma i ljudska prava Ben Emerson opužio je republikanskog kandidata za predsjednika SAD Donalda Trampa za širenje "laži i ksenofobije" tvrdnjama da postoji povezanost između sirijskih izbjeglica i ekstremista Islamske države.

Emerson je na konferenciji za štampu u sjedištu UN u Njujorku rekao da "nema dokaza da su terorističke organizacije iskoristile talas izbjeglica da izvrše teoristička djela, niti da su izbjeglice na neki način sklonije radikalizaciji od drugih".

"Gotovo bez izuzetka, izbjeglice i migranti ne nose rizik od terorizma", rekao je Emerson.

Zvaničnik UN je dodao da izjave kao što su Trampove doprinose širenju predrasuda.

On je komentarisao Trampovu izjavu tokom debate s demokratskom rivalkom Hilari Klinton o prihvatanju desetine hiljada izbjeglica da su one "vjerovatno, u mnogim slučajevima, ne vjerovatno, već definitivno, u mnogim slučajevima, povezane sa ISIS-om (Islamskom državom)".

Specijalni istražitelj UN za borbu protiv terorizma i ljudska prava rekao je da je prema procjenama u 2015. bilo više od 65 milona raseljenih, uključujući 12 miliona onih koji su bili primorani da napuste svoje domove samo te godine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније