Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 10. 2016. 18:23   >>  19:34

ODBIJENA PONUDA

Irak neće tursku pomoć u napadu na Mosul

Pritisak američkog ministra odbrane Eštona Kartera da se dozvoli Turskoj da učestvuje u operaciji za oslobađanje iračkog grada Mosula naišao je na čvrst otpor iračkog premijera Hajdera el Abadija, javila je danas agencija Asošiejted pres (AP).

Abadi je rekao poslije sastanka sa Karterom u Bagdadu da zna da Turska želi da učestvuje u operaciji za oslobađanje Mosula od ID, ali da će iračka vojska potisnuti džihadiste iz tog grada na sjeveru Iraka.

"Znamo da Turci žele da učestvuju, zahvaljujemo im, ali to je nešto što će riješiti Iračani, Iračani će osloboditi Mosul", rekao je irački premijer.

El Abadi je takođe naglasio da će se "Iračani, Kurdi i druge lokalne snage pobrinuti oko bitke za Mosul".

"Nemamo nikakve probleme", rekao je on i dodao da bi njegova zemlja tražila pomoć od Turske ili neke druge zemlje u regionu da je to potrebno.

Američki ministar odbrane rekao je novinarima da je uloga Turske u operaciji oslobađanja Mosula "teško pitanje".

On je naveo da mu je irački premijer rekao da je razgovarao sa turskim zvaničnicima i da će nastaviti pregovore.

Karter je kazao da je poštovanje suvereniteta Iraka osnovni princip, kao i da je uloga SAD da sarađuju sa partnerima iz koalicije na rešavanju ovog problema.

"Uvjeren sam da možemo isplanirati konstruktivnu ulogu tamo", naveo je američki zvaničnik i dodao da je Turska članica koalicije okupljene oko SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније