Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 10. 2016. 22:31 >> 22:19

26 MORNARA

Pirati oslobodili taoce poslije četiri godine

Somalijski gusari objavili su danas da su oslobodili 26 mornara koji su držani kao taoci tokom četiri godine, pošto je plaćen otkup.

Posada iz Vijetnama, Kambodže, Indonezije i Kine, kao i sa Tajvana i Filipina, bila je među nekoliko talaca koji su još u rukama somalskih pirata.

Mornari koji su oslobođeni danas, bili su posada tajvanskog ribarskog broda "FV Naham 3", koji su pirati oteli u martu 2012.Brod je kasnije potopljen.

Prema navodima koji još nijesu potvrđeni, za oslobađanje mornara plaćen je otkup od 1,5 miliona dolara, javila je agencija AP.

Pirati u blizini somalijske obale bili su ozbiljna prijetnja globalnoj brodskoj industriji, ali su napadi dramatično smanjeni u proteklim godinama, nakon što su brodovi počeli da uvode naouružane čuvare, a pomorske snage Evropske unije pojačale patrole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније