Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug.rs; Objavio: I. P. ]

24. 10. 2016. 08:42 >> 08:21
4

ŠTAJNMAJER UPOZORIO

"Evropskoj uniji prijeti propast"

Njemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer upozorava da bi Evropskoj uniji (EU) mogao doći kraj.

 

"Ako više ne umijemo da cijenimo vrijednosti Evropske unije, ona će onda propasti", rekao je Štajnmajer u intervjuu za Zidojče cajtung u izdanju za ponedjeljak.

Prema njegovim riječima, prošla godina bespoštedno je pokazala da su izvjesnosti koje su decenijama važile za apsolutno sigurne, iznenada potpuno dovedene u pitanje.

"Vječni mir na našem kontinentu, Evropa bez alternativa - to jednostavno više ne važi", rekao je Štajnmajer.

"Finansijska kriza, izbjeglički talas u Evropi i šok zbog referenduma u Britaniji gurnule su Evropsku uniju u žestoke turbulencije", upozorio je on i naveo da sada desničarski populisti pokušavaju da iskoriste trenutak i tobožnji neuspjeh EU za pridobijanje podrške.

Njemačko ministarstvo spoljnih poslova će, najavio je on, pokrenuti svojevrsnu turneju po Njemačkoj i Evropi kako bi se razgovaralo sa građanima o EU i njenoj budućnosti.

"Želimo da čujemo kritiku i da vidimo šta u Evropi štima, a šta ne štima", rekao je Štajnmajer.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније