Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 10. 2016. 10:30 >> 10:08

KAMP "DŽUNGLA"

Počela evakuacija migranata iz Kalea

Evakuacija migranata iz kampa "Džungla" u francuskom gradu Kaleu, u kojem je smješteno više hiljada ljudi, počela je rano jutros i trajaće nedjelju dana, javila je agencija Frans pres sa lica mjesta.

 

 

 

Migranti su jutros u 6.00 došli na mjesto koje su ranije odredile opštinske vlasti i odatle će biti prebačeni autobusima do prihvatnih centara u centralnoj Francuskoj.

Kamp "Džungla", na obali prema Velikoj Britaniji, formiran je u proljeće prošle godine zbog povećanog migrantskog talasa u Evropi i u njemu je boravilo između 5.700 i 10.000 ljudi, a jedan dio njih već je u martu prebačen u druge centre.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je ranije da je vlada obezbijedila smještaj za raseljavanje izbjeglica iz kampa i da je njegovo zatvaranje "neminovno".

Kaznev je naveo da će migranti biti raseljeni širom Francuske i obećao da će biti poštovani humanitarni standardi.

U kamp u Kaleu, koji je postao simbol teškoća migrantske krize, dolazili su oni koji su željeli da se domognu Velike Britanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније