Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 10. 2016. 17:30 >> 17:07
2

GRČKI MINISTAR

MMF zauzeo ekstremno neoliberalne pozicije

Grčki ministar rada Jorgos Katrugalos rekao je danas da su pregovarači iz Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) zauzeli "ekstremno neoliberalne" pozicije na početku nove runde razgovora u Atini sa zahtjevom da se značajno smanje moć sindikata i prava radnika.

Katrugalos je rekao da se grčka vlada usprotivila olakšavanju kolektivnog otpuštanja u kompanijama u problemima i zatražila vraćanje kolektivnih ugovora između sindikata i poslodavaca koji su ukinuti prema prethodnom sporazumu o pomoći Grčkoj.

Predstavnici međunarodnih kreditora vratili su se u Atinu prošle nedjelje poštu su kreditori odobrili ratu pomoći u vrijednosti od 2,8 milijardi eura, što je danas formalno odobrio mehanizam EU za pomoć.

Grčka je u julu 2015. poslije napetih pregovora s kreditorima, tokom kojih je bila na ivici finansijskog kraha i izlaska iz eurozone, dogovorila treći paket pomoći, vrijedan oko 86 milijardi eura, kojim je uslovljena da sprovede dodatne bolne mjere štednje i reforme.

Grčka se oslanja se na međunarodnu pomoć od 2010, pošto je bila suočena s bankrotom i potencijalno katastrofalnim izlaskom iz eurozone.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније