Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

26. 10. 2016. 13:47 >> 13:24

ZBOG POŽARA

Evakuisan Medvedev i učesnici Foruma

Forum "Otvorene inovacije" u ruskom centru za inovacije "Skolkovo", kojem je prisustvovao premijer Dmitrij Medvedev, danas je prekinut zbog izbijanja požara, a svi prisutni bili su privremeno evakuisani.

"Zbog kratkog spoja na gornjim spratovima Tehnoparka, bez obzira na otklanjanje uzroka požara, odlučeno je da se zaustavi plenarna sjednica foruma 'Otvorene inovacije' zbog bezbjednosti svih učesnika foruma", saopštila je Vladina pres-služba.

Tas prenosi da je Medvedev zajedno sa učesnicima Foruma bio prinuđen da se evakuiše.

Pres-centar Vlade zatim je saopštio da Forum nastavlja rad, a da će Medvedev na tom mjestu predsjedavati Predsjedištvom Savjeta za modernizaciju ekonomije, pri predsjedniku Rusije.

Tas je prenio da je u Centru dim, da se oseća miris gareži, iako je požar ugašen i uključeni sistemi za ventilaciju.

Agencija navodi da je prethodno tokom sastanka nestalo struje, i da je bilo potrebno oko 20 minuta da se kvar popravi.

Novinari su uočili da na forumu ima problema s brzinom interneta i da loše funkcioniše mobilna telefonija, prenosi Tas.

Inovacioni centar Skolkovo, sagrađen 2010. g kod Moskve, zamišljen je kao visokotehnološki biznis centar, sličan američkoj "Silicijumskoj dolini".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније