Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

26. 10. 2016. 17:19 >> 16:58

KAMP U FRANCUSKOJ

"Džungla" očišćena od migranata

Francuske vlasti su saopštile da su okončale "čisćenje" migrantskog kampa "Džungla" u lučkom gradu Kaleu, tri dana nakon početka operacije rušenja tog kampa.

"Ovo je kraj 'Džungle', naša misija je završena. Više nema migranata u kampu", saopštila je prefekt departmana Pa-de-Kale Fabijen Busio, prenosi BBC i dodaje da je ova objava regionalne zvaničnice stigla dok su vatre i dalje gorjele u kampu, nakon što su ih migranti zapalili tokom protekle noći i jutra.

BBC navodi da je ovaj kamp postao ključni simbol migrantske krize u Evropi, sa njegovim stanovnicima koji su očajnički pokušavali da se domognu Velike Britanije. Vlasti su od ponedjeljka organizovale odvoženje migranata autobusima u fruge djelove Francuske.

U prva dva dana operacije, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok je 772 djece smješteno u Privremeni prijemni centar, prema podacima ministarstava unutrašnjih poslova i za stambena pitanja.

U "Džungli" je, prema podacima francuskih vlasti, živjelo 6.300 migranata, dok humanitarne organizacije tvrde da ih je tamo bilo više od 8.000.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније