Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

27. 10. 2016. 21:09 >> 20:48

FRANCUSKA

Buldožeri ruše "Džunglu"

Francuske službe nastavile su danas rušenje izbjegličkog kampa "Džungla" u lučkom gradu Kale koji je bio dom za nekoliko hiljada migranata.

Radnici su počeli rušenje baraka, šatora, restorana i drugih privremenih objekata, nakon što je juče završena evakuacija migranata.

Francuske vlasti saopštile su da je 5.596 migranata iz "Džungle" evakuisano iz izbjegličkom kampu u operaciji koja je počela u ponedjeljak. Oni su autobusima prebačeni u druge izbjegličke kampove širom Francuske, gdje će moći da podnesu zahtev zahtev za azil.

Nekoliko desetina migranata još se nalazi na obodima kampa u Kaleu, navodi agencija AP.

Perfekt regiona Pa-de-Kale Fabijen Busio rekao je da je prevoz migranata u druge kampove obustavljen.

Lokalni zvaničnici su objavili su u srijedu da je izbjeglički kamp, dom hiljada migranata koji su pobjegli od rata i siromaštva i čekali priliku da se domognu Velike Britanije, zvanično zatvoren.

"Džungla" je postala ključni simbol migrantske krize u Evropi. Francuske vlasti navode da je u izbjegličkom kampu boravilo 6.300 migranata, ali humanitarne organizacije tvrde da je u kampu bilo preko 8.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније