Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Dnevnik.hr, Objavio: I. P. ]

05. 11. 2016. 20:17 >> 19:55
1

ZBOG KOMENTARA

Vatikan osudio Radio Mariju

Vatikan je u petak osudio desničarski katolički radio koji je objavio da je niz potresa koji je u posljednja tri mjeseca pogodio Italiju "Božja kazna" za zemlju koja odobrava istopolno građansko partnerstvo.

"Te su opaske uvredljive za vjernike i skandalozne za nevjernike", kazao je zamjenik državnog sekretara, nadbiskup Angelo Bećiu.

Od žrtava potresa je zatražio oprost zbog komentara izrečenih ove sedmice na Radiju Marija. Nadbiskup Bećia je takođe kazao da Radio Marija, koji je znao biti na udaru kritika zbog antisemitskih komentara, "mora ublažiti ton govora" i pridržavati se poruke Crkve o milosrđu.

Spiker je rekao da su potresi, među kojima i onaj iz avgusta u kojem je poginulo blizu 300 ljudi, a srušeni gradovi i crkve u centralnoj Italiji, bili "Božja kazna" za grijehe ljudi.

Rekao je da to uključuje prihvatanje prošlog maja istopolnih civilnih zajednica. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније