Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 11. 2016. 19:17 >> 18:55

NEKOLIKO UHAPŠENO

U Kelnu protest protiv turske vlade

Oko 20.000 demonstranata okupilo se danas u Kelnu na zapadu Njemačke, na protestu protiv vlade turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Protestu u industrijskom dijelu grada, duž reke Rajne, prisustvovali su i pripadnici šiitske sekte Alavita, demonstrirajući protiv obračuna turskih vlasti poslije neuspjelog puča.

Grupa između 200 i 300 mlađih demonstranata odvojila se i sukobila sa policijom. Nekoliko izgrednika je uhapšeno nakon što su kamenjem gađali policiju. Jedan policajac je zadobio lakše povrede.

Policija je saopštila da su mnogi od njih nosili maske i oznake zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK).

Turske vlasti su nedavno naredile hapšenje devet poslanika prokurdske Demokratske narodne partije (HDP), koju optužuje za političku podršku zabranjenoj Radničkoj partiji Kurdistana (PKK), što HDP odbacuje.

Agencija AP navodi da je PKK tri decenije vodila pobunu protiv turske vlade, a predsjednik Redžep Tajip Erdogan je okrivio Evropu da toj partiji pruža podršku i da je naoružava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније