Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

13. 11. 2016. 09:42 >> 09:20

BIRAJU PREDSJEDNIKA

Drugi krug izbora u Moldaviji

Gradjani Moldavije biraju danas u drugom krugu predsjedničkih izbora između proruskog kandidata socijalista Igora Dodona i njegove proevropske rivalke Maje Sandu.

 

Favorit na izborima je proruski kandidat Igor Dodon koji je osvojio najviše glasova u prvom krugu izbora.

On je obećao da će obnoviti prijateljske odnose sa Rusijom i sa susednom Rumunijom i Ukrajinom.

Njegova proevropska kandidatkinja Maja Sandu, koja je radila kao ekonomista u Svjetskoj banci, igra na kartu borbe protiv korupcije.

Rusija i Evropska unija žele da ostvare veći uticaj u toj osiromašenoj, mahom poljoprivrednoj zemlji od 3,5 miliona stanovnika.

Prvi krug glasanja održan je prije dvije sedmice, kada je najviše glasova, 47,98 odsto, osvojio Dodon. Sandu je dobila podršku 38,71 odsto izašlih birača.

Na predsjedničkim izborima u Moldaviji učestvovalo je devet kandidata. Glavna borba vodila se izmedju pristalica približavanja Rusiji i pristalica evropskih integracija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније