Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

22. 11. 2016. 09:10 >> 08:48

U ŠVAJCASKOJ

Propali pregovori o ujedinjenju Kipra

Pregovori kiparskih Grka i Turaka o ujedinjenju ostrva, nijesu uspjeli, saopštili su zvaničnici Ujedinjenih nacija, prenosi danas Rojters.

 

 

 

 

Razgovori su vođeni pod okriljem UN u Švajcarskoj, a lideri Nikos Anastasijades i Mustafa Akindži poslije dva dana pregovora nijesu uspjeli da se dogovore.

"Uprkos najboljim namjerama, oni nijesu bili u stanju da usklade kriterijume za teritorijalno usklađivanje, koji bi utrli put za posljednju fazu pregovora", saopštile su UN.

Kipar je podijeljen 1974. godine na turski i grčki dio.

Pregovori o ponovnom ujedinjenju se s prekidima vode decenijama uz pomoć UN.

Predstavnici kiparskih Grka i Turaka pokušavaju da se dogovore o ovlašćenjima zajedničke države, povratku imovine Grcima u turskom dijelu, sudbini nestalih lica, kao i o statusu Turaka koji su se u međuvremenu doselili na ostrvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније