Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 06. 2013. 21:48   >>  21:48

LITVANIJA

EU kao globalni model otvorenosti

Stalni predstavnik Litvanije u Evropskoj uniji Raimundas Karoblis iznio je danas u Briselu prioritete njegove zemlje tokom šestomjesečnog predsjedavanja EU.

Litvanija 1. jula preuzima predsjedništvo EU, istog dana kada Hrvatska postaje 28. članica EU.

"Litvanija će pokušati da organizuje rad predsjedništva na jednako efikasan način, orijentisan na postizanje rezultata. Iznad svega, litvansko predsjedništvo će pažnju usmjeriti na tri cilja pouzdane, razvijene i otvorene Evrope", naglasio je Karoblis.

Prema njegovim riječima, litvansko predsjedavanje će težiti ka čvršćim državnim finansijama u EU i jačanju osnove za finansijsku stabilnost koja je neophodna za potpun povratak ekonomskog kredibiliteta EU.

On je naglasio da "Litvanija planira da pažnju usmjeri na dalje produbljivanje i integraciju jedinstvenog tržišta, kao vodeću snagu za ekonomski rast i bolje šanse za zapošljavanje".

Karoblis je dodao da vlasti u Viljnusu žele da ojačaju EU kao globalni model otvorenosti i bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније