Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

25. 11. 2016. 09:15 >> 09:00

STRAH OD KATASTROFE

Potopljeni djelovi Italije

Nekoliko rijeka izlilo se u četvrtak iz korita na sjeverozapadu Italije, pričinivši veliku štetu, a meteorolozi najavljuju kišu do subote.

                                  

U Liguriji i u Pijemontu zatvoreni su putevi, brojne automobile su odnijele bujice, a ulice su zakrčene. U te dvije oblasti povišen stepen pripravnosti proglašen u četvrtak ostaje na snazi do petka.

Pijemontu će tražiti i proglašenje prirodne nepogode. 

Italijanska televizija je emitovala snimke nabujalog Tanara, pritoke rijeke Po, koji je nadvoje presjekao grad Garesio, u podnožju Alpa i koji je odsječen od svijeta. 

"Bojimo se, ovo podsjeća na 1994., kada je grad isto bio poplavljen", rekao je gradonačelnik Garesija, Serdžio Di Stefano. 

Te godine je u poplavi na tom području poginulo 70 ljudi a više od 2.200 je pretrpjelo štetu. 

"Zatvorili smo sve mostove, fabrike i škole. Barovi i prodavnice u središtu su poplavljeni. Glavna ilica je zatvorena", dodao je. 

Vlasti su pozvale stanovnike da ne izlaze iz kuća osim u slučaju krajnje nužde i da se drže dalje od vodenih tokova. 

Raste i zabrinutost zbog rijeke Po, malo nizvodnije, koja se mjestimično izlila iz korita i u Torinu bi mogla dosegnuti alarmantni nivo do petka uveče. 

Hrvatski mediji javljaju da se obilna padavine sele ka istoku te se kiša očekuje u petak Hrvatskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније